Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2019

Хижа за голямо семейство

Американски дизайнери построиха просторна А-рамка къща, предназначена за целогодишно живеене.

Най-често т. Нар. къщи за палатки или хижи, свързани с лятна къща, т.е. място, където можете да живеете в относително удобство само през летните месеци. Една двойка от Америка - дизайнери Чад и Кортни Людеман решиха, че тяхната А-рамка къща, в допълнение към стилния си външен вид и интериор, трябва да бъде добре изолирана и да има всички необходими комуникационни комуникации.

Самото място продиктува концепцията за къщата. Бяхме щастливи да купим парцел от 1 хектар в гората, на много живописно място. Има река, а отвсякъде има прекрасни гледки. На сайта вече стоеше стара къща-хижа, наследена от нас в "наследството" от предишните собственици. Къщата нямаше нормална изолация и пълни инженерни комуникации. Затова решихме да го преустроим изцяло и да се адаптираме за комфортен престой на 6-8 души.

Къщата е на три етажа. Долно подземно ниво - сутерен, където са разположени всички инженерни съоръжения и стая за гости с четири легла.

Единични легла са вградени в нишите в стените в стил на легло и са затворени със завеси.

На партерния етаж има дневна-трапезария, кухня, баня и спалня.



На втория етаж има още една спалня и баня.

За обновяването на сградата е използван бор, дъб и секвоя. Пайн отиде да подсили рамката, дъбовите дъски - на пода, и текстурираната червена секвоя - на масата на голяма маса за хранене.

Кухнята и масите за баня са отливани от бетон, монтирани са модерни кранове и ВиК.

Комбинацията от дърво и бетонна текстура подчертава красотата на интериорните решения, а всички мебели в къщата са домашно приготвени.

Също така за реконструкцията на къщата е използван шперплат, който е лакиран.

Първо искахме да демонтираме всички покриви и да изолираме къщата отвън. Това би позволило да се оставят видими във вътрешността на масивните дървени греди на силовата рамка на конструкцията. Но като преброихме сумата на разходите, отказахме това начинание като твърде скъпо.

Дизайнерите решили да изолират къщата, както обикновено, полагане на изолационни плочи между рамката стелажи, които след това се зашиват с шперплат.

Фугите между вертикално монтираните листове са преднамерено направени широки и боядисани в черно за контраст.

Покривната керемида е избрана като гъвкава плочка. Къщата разполага с максимална остъклена площ и е изпълнена със светлина, а вътрешният обем визуално увеличава повърхността и интериора, боядисани в бяло.

В задната част на къщата има тераса за пиене на чай и релаксация.

Според собствениците, те са много доволни от „лятната си къща” и се опитват да излязат от града в природата, когато е възможно.

Във видеото - оригиналната къща в гората.

Гледайте видеоклипа: Моето голямо семейство - рок лагер . (Октомври 2019).

Загрузка...

Оставете Коментар