Популярни Публикации

Избор На Редактора - 2020

Къща Зигзаг за отдих

Австралийските дизайнери предлагат почивка от метрополиса в уникална зигзагообразна къща.

Австралийските архитекти са убедени, че е необходимо жителите на градовете поне от време на време да си почиват от шума и смога някъде далеч от метрополиса. Дизайнерите предлагат почивка от оживения живот на Сидни в много оригинална вила в Ню Уелс, която поражда въображението с необичайни форми и уникален зигзагообразен дизайн.
За да влезете в къщата, трябва да влезете във вратите, които се намират в ъгъла на сградата и да предложат на госта гледка към старинния интериор под формата на зигзаг. Изходът от къщата води до широка дървена платформа.

Както е планирано от дизайнерите, прозоречните отвори на квадратна сграда са направени във формата на зигзагообразна линия, която разделя фасадите на сградата на няколко секции - стъкло, дърво и панели от фиброцимент.
Прозорците, разположени в долната линия на фасадата, отварят гледката към земята, от вертикалните отвори на дърветата се виждат пълно нарастване, а от горните могат да се любуват листни корони.
Къщата разполага с мини-кухня, две спални - едната на долното ниво, а втората на мецанина, както и кът за сядане.
По време на строителството на къщата са използвани масивна дървесина, панели от влакнест цимент и по време на довършителните работи активно се използват шперплат, дърво и мазонит.
Архитектите твърдят, че те са били вдъхновени да създадат проект на Schroder House, който е построен през 1924 г. от известния холандски архитект Геррит Ритвелд.

Така че, при проектирането на австралийския ваканционен дом, са използвани някои техники - кръстосани равнини, компактно и лаконично оформление, както и детайли. Природата на Австралия имаше определено влияние върху избора на цветове, при създаването на интериора активно се използваха бои от местни пейзажи.
Характеристики на проекта:

  • Остъкляването е извършено по такъв начин, че няма прекъсване на линията на ландшафта - за тази цел не са монтирани вертикални ъглови стълбове.
  • За осигуряване на вентилация на фугите на вертикалните и хоризонталните отвори се поставят квадратни прозорци.
  • При създаването на интериора всички детайли бяха обмислени и много елементи бяха комбинирани, за да се увеличи максимално функционалността на помещенията - например, хармонично съчетание от рафтове и пространство за легло.

Гледайте видеоклипа: How to Become More Disciplined (animated short story) (Април 2020).

Загрузка...

Оставете Коментар